Videojärjestelmän suunnittelun keskiössä on esitettävä materiaali ja esiintyjien tukeminen. Myös tapahtumapaikan olosuhteet vaikuttavat olennaisesti käytettävissä oleviin ratkaisuihin: katseluetäisyys, auringonvalo sekä mahdolliset sääsuojaustarpeet määrittävät paljon sitä mikä ratkaisu on kulloinkin paras.

Videopinnat

Videomateriaalien esittämiseen on useita erilaisia vaihtoehtoja: tarpeen mukaan optimaalinen ratkaisu videomateriaalin esittämiseen saattaa olla televisio, LED-näyttö tai videoprojektori. Myös suoratoistopalveluita voidaan ajatella videopintana jolla saadaan esitettävä materiaali etäosallistujien nähtäville.

Kamerat

Videojärjestelmään liittyy usein yksi tai useampia kameroita. Livekamerakuva mahdollistaa jokaiselle osallistujalle pääsyn katsomon parhaalle paikalle niin kotikatsomossa kuin esiintyjän kuvaa suurentavan IMAG-järjestelmän avulla itse tapahtumatilassakin.

Esitystekniikka

Videojärjestelmän rinnalla on usein erilaisia esitysteknisiä järjestelmiä joilla sujuvoitetaan tapahtuman kulkua. Erilaiset muistiinpanonäytöt, dianvaihtajat eli tuttavallisemmin klikkerit ja aikataulusta huolehtivat puhujakellot auttavat kaikki esiintyjiä keskittymään teknisten seikkojen sijasta omaan viestiinsä.

Tutustu videolaitteiden valikoimaamme Tapahtumavuokraamossa.